Duncan Laurence gehuldigd in Hellevoetsluis

En spreekt voorkeur uit voor deelnemer 2020

Duncan Laurence is vandaag gehuldigd in Hellevoetsluis, de stad waar hij opgroeide. De winnaar van het Eurovisiesongfestival sprak tijdens de feestelijkheden zijn voorkeur uit voor de deelnemer van 2020: "Stuur Naaz!"

De inwoners van Hellevoetsluis moesten een tijdje wachten voor ze 'hun' Duncan Laurence konden huldigen. Na zijn overwinning met 'Arcade' in Tel Aviv op 18 mei van dit jaar raakte de carrière van Laurence in een stroomversnelling. Zijn agenda liep vol met mediaoptredens in heel Europa en hij stond daarnaast op onder meer Pinkpop. Vandaag konden de inwoners van de stad dan eindelijk hun waardering voor de zanger laten blijken. Volgens de collega's van RTV Rijnmond kwamen honderden mensen op de huldiging af.

Voorafgaand aan de feestelijke huldiging kreeg Duncan Laurence de Jan Blankenspeld uitgereikt van burgemeester Milène Junius. Een bijzondere onderscheiding voor Duncan, aangezien zijn overgrootvader het speldje in 1989 als eerste in ontvangst nam. Laurence kreeg de onderscheiding vanwege zijn rol als ambassadeur voor de stad. "Als je iets gedaan hebt met deze prestatie is het wel Hellevoetsluis op de kaart te zetten", aldus Junius.

Naaz naar songfestival in Rotterdam?

Duncan Laurence is niet meer woonachtig in Hellevoetsluis. Na zijn studie aan de Rockacademie in Tilburg verhuisde de zanger naar Amersfoort. Hoewel hij dus een verleden heeft in deze drie steden, gaat zijn lichte voorkeur voor de organisatie van het songfestival uit naar een andere stad in Nederland, laat hij weten aan RTV Rijnmond. "Ik zou het heel erg tof vinden als Rotterdam het gaat doen, omdat ik veel mensen uit Rotterdam ken. En ook omdat 'Arcade' daar is gemaakt."

Ook de keuze voor de artiest hoeft wat Duncan betreft niet moeilijk te zijn. "Sowieso zou ik het heel erg vet vinden als we niet teruggrijpen naar een gevestigde artiest." Hoewel dat voor Laurence ook gewoon prima is, zolang het liedje maar goed is. Toch zou hij zelf kiezen voor de Rotterdamse songwriter Naaz. "Elk liedje dat ze schrijft is goed. Dan hoeven we ons geen zorgen te maken over 'is het liedje wel of niet goed', want het is gewoon een steengoede artiest. Dus asjeblieft: stuur Naaz."

Naaz bracht onlangs haar nieuwe single 'Taped' uit. Check 'm hier:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie