Postuum album Avicii uitgebracht

TIM

De nabestaanden van Tim Bergling, beter bekend als Avicii, hebben het postuum album TIM uitgebracht. De plaat bestaat uit niet eerder uitgebrachte tracks die de Zweedse producer voor zijn overlijden maakte.

Als op 20 april 2018 het levenloze lichaam van de dan 28-jarige Avicii wordt aangetroffen, is het muzikale multitalent bijna klaar met het afronden van een nieuw album. "Hij liet een verzameling bijna voltooide nummers achter, samen met notities, e-mailconversaties en sms-berichten over de muziek", aldus zijn nabestaanden in een eerder statement.

Het album werd afgemaakt in samenwerking met producers en muzikanten waar Avicii eerder mee samenwerkte. Er staan bijdrages op van onder meer Aloe Blacc, Chris Martin en Imagine Dragons.

Tim Bergling Foundation

De opbrengsten van het album komen ten goede aan de Tim Bergling Foundation. De stichting werd door de familie van Avicii opgericht en richt zich op zelfmoordpreventie en het helpen van mensen met psychische problemen en zelfmoordgedachten.

Beluister het album:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Denk jij aan zelfmoord en heb je hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) of kijk op 113.nl.

Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie