Artiest

Joan Franka

  1. Artiestenchevron right
  2. Joan Franka
Rotterdamse singer-songwriter die in 2010 via The Voice Of Holland Nederlandse bekendheid verwerft. In het voorjaar van 2012 wint Joan het Nederlands Songfestival met haar lied 'You And Me'.

Joan Franka komt op 2 april 1990 ter wereld in Rotterdam en is als jong meisje al actief bezig met toneel, dichten en muziek. Samen met haar twee jaar oudere zus maakt ze musicals en grijpt ze iedere gelegenheid aan om haar kunsten te vertonen. Dat ze een carrière in de muziek ambieert komt dan ook niet als een verrassing.

The Voice

Op haar zeventiende speelt Joan samen met een gitarist voor het eerst een nummer voor een publiek, waarna ze direct de smaak te pakken heeft. Toch duurt het nog tot 2010 voordat ze serieuze stappen zet in de muziekwereld, doordat ze op aanraden van haar zus en moeder ingaat op het verzoek om mee te doen aan het eerste seizoen van The Voice of Holland. Joan strandt uiteindelijk in de vijfde liveshow van het programma.

Album

Toch levert deelname aan The Voice of Holland Joan Franka een mooie kans op, namelijk het opnemen van een eigen album. Al tijdens de show benadert producer Holger Schwedt haar met de vraag of ze voor dat album met hem in zee wil gaan, waar ze op ingaat onder de voorwaarde dat ze zelf mee mag schrijven aan materiaal. Dat mag en het is de bedoeling dat het eindresultaat in 2012 te horen zal zijn.

Songfestival

De werkzaamheden aan het album van Joan Franka worden even gepauzeerd wanneer ze besluit om zich in te schrijven voor het Nationaal Songfestival. Op 26 februari 2012 dingt ze met zes anderen mee naar een plek in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Aan het einde van de avond komt Joan met het nummer 'You And Me' als winnaar uit de bus, waardoor ze in mei in de hoofdstad van Azerbeidzjan mee mag dingen naar een plek in de finale.

Nummers van Joan Franka