Artiest

Splendid

  1. Artiestenchevron right
  2. Splendid
Haagse band die sinds 2001 actief is en naar eigen zeggen met Rocksteady Sunshine een nieuwe definitie van reggae brengt.

Splendid is een band uit Den Haag die zich sinds 2001 in het reggaecircuit begeeft. De band wil geen standaard reggae spelen, maar verrijkt het genre met -naar eigen zeggen - relaxte beats, zonnige blazers en kritische teksten. Hun sound noemen ze Rocksteady Sunshine.

Releases

Splendid brengt in totaal drie albums uit, die ondersteund zijn met tours door Nederland. Het eerste, titelloze verschijnt in 2004. Het tweede album Rebirth in 2006. Drie jaar later komt de band met een derde plaat getiteld Life is Splendid.

Wilhelmus

Ter ere van het 25-jarig jubileum van koningin Beatrix (in 2005) brengt Splendid een reggaeversie van het 'Wilhelmus' uit. Dit wordt een groot succes tijdens de Haagse Koninginnenach. Datzelfde jaar krijgt Splendid ook de prijs voor beste Haagse live-act uitgereikt.

Live

Splendid treedt veel op in eigen stad en tourt regelmatig door Nederland. Zo staat de band onder meer als support act voor Ali Campell (UB40) op het podium in de Melkweg in Amsterdam.

Vierde album

Het vierde album van Splendid volgt in 2011. De plaat heet Connect Back To The Stars en wordt bekroond met de titel 'Beste Haagse Album van het Jaar'. De eerste single van het album is 'Again'.

Londen en Lowlands

Met een vierde plaat op zak, vertrekt de band naar Trafalgar Square in Londen. Ze treden op voor maar liefst 25.000 mensen. Dit wordt toch wel beschouwd als een van de hoogtepunten van 2012. Datzelfde jaar staat Splendid op Lowlands en Parkpop.

Internationaal succes

Maar ook buiten eigen land wordt Splendid steeds bekender. De Haagse band reist in 2013 af naar het festival Sziget in Boedapest (Hongarije), Reeperbahn festival in Hamburg (Duitsland) en Fusion festival in de buurt van Berlijn (Duitsland).

2014

En dan kunnen fans een zesde studioalbum verwachten. Het jaar 2014 begint al goed met een optreden op het grote buitenpodium van Eurosonic in Groningen. De 'We Love Spring Tour' wordt ingezet ter promotie van het nieuwe album. 'Back In The Days' is de eerste single van de plaat.

Nummers van Splendid