Artiest

Del Amitri

  1. Artiestenchevron right
  2. Del Amitri
Schotse band die in 1990 een radiohitje scoort met 'Nothing Ever Happens'. Na het titelloze debuutalbum uit 1985 verschijnt in 1989 het album Waking Hours. In februari 1990 verschijnt 'Nothing Ever Happens' op single. Het wordt een radiohitje in Nederland.

'Be My Downfall Tonight' is de volgende single die in de aandacht komt. De single is net als 'Always The Last To Know afkomstig van Change Everything (1992). Hoewel Del Amitri in Nederland nooit echt doorbreekt, weet de band meerdere hits in Engeland te scoren. In 1998 verschijnt dan ook Hatful Of Rain: The Best Of Del Amitri.

Can You Do Me Good?
In 2002 verschijnt het alum Can You Do Me Good . Alhoewel de band in de voorgaande jaren niet heel actief was, verschijnen de singles van dat album wel in de Britse hitlijsten.

Solo

De verkoopcijfers van het album vallen echter tegen en de platenmaatschappij laat de band vallen. Leadzanger Justin Currie neemt vervolgens de tijd om te werken aan zijn solo carrière. What Is Love For is zijn eerste soloplaat en verschijnt in 2007. Deze wordt in 2010 opgevolgd door The Great War. Justin zit niet stil en samen met sessiemuzikanten duikt hij opnieuw de studio in. Het derde album wordt uit uitgebracht in augustus 2013 en heet Lower Reaches.

Reünie

Inmiddels hint Currie op een mogelijke reünie van de band. Del Amitri is nooit officieel uit elkaar gegaan, maar na de break met de platenmaatschappij, heeft de band nooit meer opgetreden.

In 2014 is het moment daar: een reünie! De mannen gaan op tournee door Engeland  en staan dan maar liefst dertien keer op het podium.