Artiest

The Young Holt Trio

  1. Artiestenchevron right
  2. The Young Holt Trio
The Young Holt Trio is een instrumentale soul-R&B groep uit Chicago. Hun bekendste nummers zijn 'Wack Wack' uit 1967 en 'Soulful Strut' uit 1969. Later is de naam veranderd in Unlimited.

Chicago

The Young Holt Trio was een instrumentale soul-R&B groep uit Chicago. Hun bekendste nummers zijn  "Wack Wack" (1967) en "Soulful Strut" (1969). Later werd de naam veranderd van Trio in Unlimited

Potten en pannen

Isaac Redd Holt (Mississippi) begon op 6-jarige leeftijd met drummen. Bij gebrek aan een echt drumstel gebruikte hij alle potten, pannen, flessen en glazen van zijn moeder. Op latere leeftijd ging Isaac percussie studeren aan The Chicago School of Music en The Cosmopolitan School of Music, onder de supervisie van  Mr. Clarence Carlson.

Trio wordt Unlimited

Na zijn dienstijd ging hij spelen in het Ramsey Lewis Trio en kreeg hiermee veel succes. De groep kreeg een Gold Record en won een Grammy Award. Het trio ging daarna uitelkaar en de nieuwe groep Young-Holt Trio werd samengesteld en kreeg een bescheiden hitje met het nummer 'Wack Wack'. In 1968 werd de naam veranderd van Trio in Unlimited en kreeg een nieuwe bezetting. De groep scoorde een nummer 3-hit met het liedje 'Soulf Strut' dat ook beloond werd met een Golden Record omdat er binnen 3 maanden tijd meer dan 1 miljoen exemplaren van werden verkocht.