Naar homepage
Artiest

Sensual

  1. Artiestenchevron right
  2. Sensual
De 5 jonge muzikanten van Sensual studeerden samen op verschillende conservatoria en ontmoetten elkaar regelmatig tijdens concerten. Beïnvloed door de Braziliaanse standards, jazz en groove muziek van hun generatie besloot de groep om eigen nummers te schrijven en hun muziek met een 'Sensual flavour' te arrangeren.

Liefde voor Braziliaanse muziek

De 5 jonge muzikanten van Sensual studeerden samen op verschillende conservatoria en ontmoetten elkaar regelmatig tijdens concerten. Ze kwamen erachter dat ze een ding gemeen hadden: hun liefde voor goede muziek. Zangeres/tekstschrijver Eva Kieboom wilde altijd al de Braziliaanse muziek ontdekken, dus na het spelen van Bossa-Nova's op haar eindexamen zang besloot ze een Braziliaanse-Jazz band op te richten. Ze kwam bijeen met goede vriend en collega Emiel van Rijthoven en vroeg de andere jongens mee te doen, zo kwam Sensual tot leven.

Sensual Flavour

Beïnvloed door de Braziliaanse standards, jazz en groove muziek van hun generatie besloot de groep om eigen nummers  te schrijven en hun muziek met een 'Sensual flavour' te arrangeren. Het resultaat is een akoestisch maar dansbaar project genaamd Acústico. De meeste arrangementen komen van de hand van pianist/composer Emiel van Rijthoven met Portugese teksten geschreven door Eva Kieboom.

Daarna volgen de albums Salve en het derde album Trinta (2011).