Naar homepage
Artiest

David Benjamin

  1. Artiestenchevron right
  2. David Benjamin
David studeert in 2012 af aan de Filmacademie Amsterdam. Hij werkte als cameraman en regisseur mee aan verschillende speelfilms, videoclips en commercials. Toch blijft zijn grootste passie: muziek maken.

In 2014 maakt hij definitief de keuze om vol gas voor de muziek te gaan. In het verleden speelde hij namelijk in de formatie The Relish en tourde hij meerdere malen mee met Chef’Special als solo support act.

Muziek

David schrijft muziek omdat muziek geen vertaling nodig heeft. Het heeft volgens David de kracht om direct bij mensen binnen te komen: muziek staat in directe verbinding met onze gevoelens en emoties.

De Beste Singer Songwriter van Nederland

In 2014 was David finalist in het televisieprogramma ‘De Beste Singer-songwriter van Nederland’. Hij deed auditie met het nummer ‘Through Your Eyes’ dat een zware lading heeft. Dit gaat namelijk over zijn broer die zelfmoord heeft gepleegd. Het duurde twee jaar voordat het hem lukte om er iets over op papier te zetten.

3FM Serious Talent

Through Your Eyes is ook de titel van zijn debuut EP die hij op 2 april 2015 uitbrengt. De officiële single 'Can't Get My Head Around Loving You' bezorgt hem in dezelfde week de titel 3FM Serious Talent. De bijbehorende videoclip weet David ook zelf te maken. Zo komt zijn studie uiteindelijk tóch nog van pas.

Nummers van David Benjamin