Artiest

DJ Paul Elstak

  1. Artiestenchevron right
  2. DJ Paul Elstak
DJ Paul Estak breekt in de jaren negentig door met zijn happy-hardcore-hits, zoals bijvoorbeeld 'Rainbow In The Sky'.

Op 15 januari 1966 ziet Paul Roger Elstak in Den Haag het levenslicht. Hij heeft altijd een grote liefde voor muziek, misschien komt deze van zijn vader, de jazzmuzikant Nedly Elstak.

Jonge jaren

Van zijn zuurverdiende geld koopt Elstak bijna wekelijks een stapel nieuwe platen. Deze komen goed van pas als hij later aan de slag gaat op zijn eigen draaitafels. Langzaam maar zeker krijgt hij het draaien steeds beter onder de knie. In 1987 wordt hij aangenomen als dj in de Rotterdamse discotheek Blue Tiek Inn. Dit is zijn eerste, grote stap als dj.

Begin dj-carrière

Aan het begin van de jaren negentig komt de hardcore house op, Elstak voelt zich als een vis in het water bij deze keiharde beats. Samen met Rob Fabrie scoort hij een toptien hit met 'James Brown Is Still Alive'.

Eigen platenlabel

Het gaat snel met de dj. In 1992 richt hij Rotterdam Records op, 's werelds eerste hardcore platenlabel.

Het grote succes

De gabber- of housescene wordt steeds populairder. Vooral de substroming happy hardcore zorgt voor een lading aan hits en is commercieel erg interessant. Elstak stort zich ook op deze stroming en heeft een aantal erg succesvolle hits in handen. Op 'Life Is Like A Dance', 'Luv U More' 'Rainbow in the Sky', 'Don't Leave Me Alone', 'The Promised Land' werkt hij samen met veel verschillende mensen en scoort hit na hit. Er volgen nog meer singles, allemaal redelijk succesvol.

Einde happy hardcore

Niet iedereen kan het uitstapje naar de happy hardcore waarderen, deze 'vercommercialisering' kost Elstak behoorlijk wat fans. Daarbuiten neemt de populariteit van de muziekstroming sterk af aan het einde van de jaren negentig. Hij stapt uit de hype en richt zich weer op de 'normale' hardcore.

Terug naar de hardcore

Na een dip in de populariteit van harcore is de stroming na ongeveer 2002 weer terug. De dj lift mee met dit succes en richt in 2001 opnieuw een platenlabel op: Offensive Records. Sindsdien brengt DJ Paul Elstak bijna elk jaar een album uit en is binnen de hardcorescene nog erg populair.

Nummers van DJ Paul Elstak