Artiest

Perquisite

  1. Artiestenchevron right
  2. Perquisite
Perquisite is een Nederlandse hiphopproducer uit Amsterdam, maar hij kijkt verder dan alleen hiphop en mixt er bijvoorbeeld met gemak klassieke elementen in. De doorbraak komt met zijn project samen met rapper Pete Philly, waarmee ze verschillende prijzen in de wacht slepen. In 2009 stopt het project en gaat Perquisite solo verder. Sinds 2013 vormt Perquisite een duo met zangeres Kris Berry.

Perquisite is een Nederlandse hiphopproducer uit Amsterdam, maar hij kijkt verder dan alleen hiphop en mixt er bijvoorbeeld met gemak klassieke elementen in. De doorbraak komt met zijn project samen met rapper Pete Philly, waarmee ze verschillende prijzen in de wacht slepen. In 2009 stopt het project en gaat Perquisite solo verder.

Cello

In 1982 ziet Pieter Perquin (later beter bekent als Perquisite) het levenslicht in Amsterdam. Op zijn veertiende begint hij met het maken van muziek, met een focus op hiphop. Hij speelt cello en is door zijn opvoeding al vroeg in contact gekomen met de meest uiteenlopende muziekstijlen, van hiphop tot klassiek tot jazz, dit alles bundelt hij in de muziek die hij maakt. Na een tripje naar de VS richt hij in 2001 in Nederland zijn eigen label op, Unexpected Records. Hij brengt verschillende EP's uit, waaronder de Expressions EP onder het project North West Metropolis.

Pete Philly & Perquisite

Eén van de muzikanten/rappers die meewerkt aan North West Metropolis is Pete Philly die Perquisite via via kent. Het klikt tussen de twee en al snel volgt de release van de Mindstate EP, waarbij verschillende 'mindstates' of gemoedstoestanden in losse songs zijn gegoten. In 2005 breidt het duo de EP uit tot een volledig album, waarmee ze onder meer een Essent Award winnen. Twee jaar later brengen Pete Philly & Perquisite het volgende album, Mystery Repeats, uit. Ook dit wordt weer een succes en het duo is een gevestigde naam in de Nederlandse muziekscene. In 2009 komt het project ten einde en gaan de heren hun eigen weg.

Solo

Het eerste wat het publiek hoort van Perquisite is de soundtrack van de film Carmen Van Het Noorden. Hiervoor ontvangt hij een Gouden Kalf, op eigen kracht lukt het dus ook prima. Half oktober 2010 komt het album Across uit, vol met gastvocalen van grote namen. Deze release wordt vooraf gegaan door de single 'Set Me Free' in augustus.

Kris Berry & Perquisite

In 2013 besluit Perquisite weer een nieuw avontuur aan te gaan en vormt vanaf dan een duo met zangeres Kris Berry. Het project blijkt een succes en met eerste single 'Let Go' scoort het duo gelijk een nummer 1-hit.