Artiest

Esther & Abi Ofarim

  1. Artiestenchevron right
  2. Esther & Abi Ofarim
Het echtpaar Esther & Abi Ofarim maakt vanaf het begin van de jaren ’60 folkliedjes. Aanvankelijk gezongen in het Hebreeuws, maar daarna ook in andere talen, waaronder voornamelijk Duits en Engels. Met het nummer ‘Cinderella Rockafella’ scoort men in 1968 een nummer 1-hit in Nederland. Grote hits blijven daarna uit en het duo weet ook op het persoonlijke vlak niet meer te scoren. In 1970 scheiden Esther en Abi van elkaar.

Eurovisie Songfestival

Esther Zaid wordt in 1941 in Israël geboren en leert in 1959 danser en choreograaf Abraham Reichstad kennen. Zowel op muzikaal als persoonlijk vlak klikt het en de twee trouwen al snel. Het duo blijft daarna ook muziek maken. Esther doet dat aanvankelijk ook als soloartieste; ze vertegenwoordigt Zwitserland tijdens het Eurovisie Songfestival in 1963 en wordt daar tweede. Samen met haar man komt het eerste succes in Nederland met de single ‘One More Chance’. Dat wordt opgevolg door wereldhit ‘Cinderella Rockafella’, dat niet alleen in Nederland, maar ook in Groot-Brittannië en Zweden een nummer 1-hit wordt.

Solocarrière

Een sterke opvolger van de single blijft echter uit. Ook op persoonlijk vlak loopt het spaak, waarna het stel in 1970 uit elkaar gaat. Esther en Abi starten beide een solocarrière. Terwijl haar ex-man - na een minder succesvol muzikaal avontuur met zanger Tom Winter - zich toelegt op productiewerk, maakt Esther vele soloplaten en blijft ze - tot op de dag van vandaag - nog optreden.

Nummers van Esther & Abi Ofarim