Artiest

Happy Camper

  1. Artiestenchevron right
  2. Happy Camper
Happy Camper is niet zomaar een vrolijk Nederlands bandje. Het is een heus groot plan, van Job Roggeveen. Zijn idee? Verschillende, veelal vrolijke, muziekstijlen in combinatie met animatie. Dit ‘collectief’ is qua muziek en beeld precies de unieke droomwereld die Roggeveen in gedachten had.

Geanimeerde Yeti

Roggeveen, ook werkzaam als ontwerper bij animatiestudio Job, Joris & Marieke, ontwierp een mascotte voor de band, de zogenaamde Happy Camper. Deze blauwe vrolijke yeti houdt van kamperen, maar weet ook dat dit alleen nog al eens saai kan zijn. Daarom schakelde Roggeveen de hulp in van verschillende vocalisten..

Vocalisten

Volgens Roggeveen was het een moeilijke zoektocht, vooral omdat de stemmen precies bij zijn liedjes moesten passen. De vocalisten die geschikt waren om mee te gaan kamperen, zijn: Tim Knol, Ricky Koole, Odilo Girod (Coparck en Chop Wood), Janne Schra (Room Eleven en Schradinova), Leine, Bouke Zoete (The Kevin Costners), Helge Slikker (Storybox), Johannes Sigmond (Blaudzun), Marien Dorleijn (Moss) en David Pino en Appel van Roggeveen’s eigen band El Pino & The Volunteers.