Artiest

The Drums

  1. Artiestenchevron right
  2. The Drums
The Drums maken een mix van indiepop, rock en punk met een vleugje surfmuziek. Ze willen twee uiteenlopende gevoelens muzikaal vorm geven: de eerste prachtige dag in de zomer dat je de zon ziet ondergaan met al je vrienden en de ander is het gevoel dat je in je eentje door de regen loopt en denkt dat je voor altijd alleen blijft. De Summertime EP is de eerste release van de band.

Jonathan Pierce (zang), Jacob Graham (gitaar), Adam Kessler (gitaar) en Connor Hanwick (drums) zijn vanaf 2009 officieel in deze formatie bij elkaar als The Drums, maar het verhaal van The Drums begint al jaren daarvoor.

Goat Explosion

Jonathan en Jacob kennen elkaar al van toen ze nog kleine mannetjes waren op. Ze ontmoeten elkaar op zomerkamp. Later vormen de twee de electropopband Goat Explosion waarmee ze door Noord-Amerika touren.

Elkland en Horse Shoes

In 2003 vormt Jonathan samen met een andere vriend uit zijn thuisdorp de band Elkland. Adam Kessler is die vriend. Deze indieband wordt snel opgepikt door Columbia Records en daar mogen ze ook de single 'Apart' uitbrengen. In 2005 houdt Elkland op te bestaan.In de tussentijd zet Jacob de band Horse Shoes op en maakt daarmee sterk melodieuze en sentimentele liefdesliedjes.

The Drums

Jacob en Jonathan spelen dan al een tijdje met het idee om samen een nieuwe band op te zetten. Ze zijn electro zat en verruilen de synthesizers voor gitaren. Het eerste liedje dat ze samen schrijven in 'Best Friend' wat een mooi voorbeeld is van de weg die ze zijn ingeslagen. Zo ontstaat in 2008 in de VS de band The Drums. In het begin van 2009 hebben ze vijftien nummers af en verhuizen ze van Florida naar New York.

Uitbreiding

In New York voegen gitarist Adam Kessler (Jonathans wederhelft in het project Elkland) en drummer Connor Hanwick zich bij de band voor een optreden in Manhattan. De bezoekers zijn gecharmeerd van de vier heren en dit zorgt voor wat mond-tot-mond-reclame. De optredens in de club groeien uit tot een wekelijks dansfeest onder de fans in New York.

Optreden

Maar ze beperken zich niet alleen tot Manhattan. In de zomer van 2009 treden ze op in heel New York en zo krijgen meer mensen van The Drums te horen. Zo worden ze opgepikt door radiozenders in de VS, maar ook in Groot Brittanië.

Summertime EP

De eerste single die het viertal uitbrengt is 'Let's Go Surfing' en deze is afkomstig van de zeven tracks tellende EP Summertime.