Artiest

Kensington

  1. Artiestenchevron right
  2. Kensington
Kensington is een rasechte rockband van Nederlandse bodem. Debuutalbum Borders verschijnt in 2010, waarna de band op tour gaat door eigen land. Intussen zijn we acht jaar verder en is album nummer vier alweer uit: Control!

Borders is het eerste album van de Utrechtse band Kensington. De plaat wordt opgenomen in Leeds (Engeland), in de studio van de Britse band Kaiser Chiefs. 'Youth' is de eerste single. De band krijgt een platencontract en maakt de nieuwe single 'Let Go', die goed in de smaak valt en 3FM Megahit wordt. Ondertussen laten ze weten hard aan het werk te zijn voor hun tweede album Vultures.

3FM Serious Talent

Kensington wordt in 2010 met de single 'Youth' uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Daarna worden de Utrechters al snel opgepikt door De Wereld Draait Door en staan ze in 2011 op Noorderslag in Groningen.

Tweede album

De mannen van Kensington gaan naar Berlijn om in het najaar van 2011 te werken aan hun tweede studioalbum, dat begin 2012 moet uitkomen. Een voorproefje van de plaat is de eerste single 'We Are The Young'. 

Kensington werkt graag in het buitenland aan hun carrière: in juni 2012 reist de band af naar Londen om de videoclip op te nemen voor 'No Way Out', single drie van Vultures. Acteur Michael Koltes en Braziliaans model Ana Araújo spelen de hoofdrol in de videoclip, die vanuit bijzonder perspectief wordt opgenomen.

Festivals

Kensington begint 2013 met shows op Eurosonic Noorderslag en een korte tour langs Nederlandse zalen. Daarnaast staat de band in het voorprogramma van Two Door Cinema Club en Kane. Ook is Kensington de eerste Nederlandse band die wordt bevestigd voor Pinkpop 2013 en spelen ze nog op 60 andere festivals in binnen- en buitenland, zoals Sziget, de Zwarte Cross, Appelpop en Paaspop.

Prijzen

Daarnaast vallen ze flink in de prijzen tijdens de 3FM Awards. Zo slepen ze awards in de wacht voor Beste Album (Vultures), Beste live Act en de Serious Talent Award. De band weet later dat jaar ook een MTV EMA te bemachtigen voor Best Dutch Act. Een jaar later volgt een gouden plaat voor hun album Vultures. De single 'Home Again', die ook op dat album staat, ontving eerder al de gouden status.

Derde studioalbum

In februari 2014 zit Kensington opnieuw voor weken in Berlijn om te werken aan het derde studioalbum Rivals. Het album, met daarop onder meer de tracks 'War', 'Streets' en 'All For Nothing', komt in augustus 2014 uit. In de videoclip van 'War' zijn de bekende Nederlandse turners Epke Zonderland, Bart Deurloo en Casimir Schmidt te zien.

'Heading Up High'

Ook in 2015 gaan de mannen hartstikke lekker. Ze verkopen de Heineken Music Hall en de Ziggo Dome razendsnel uit. Daarnaast brengen ze met Armin van Buuren een nieuwe single uit: 'Heading Up High'.

Control

Het vierde studioalbum, met de naam Control, verschijnt eind 2016. Binnen 24 uur is het een gouden plaat. Dat succes is ook terug te zien aan het aantal optredens: ze verkopen de Ziggo Dome meerdere malen uit (net als de Amsterdam Arena), spelen een eigen Europese tour en zijn onderdeel van de wereldtournee van Armin van Buuren.

Nummers van Kensington