Artiest

ZZ Hill

  1. Artiestenchevron right
  2. ZZ Hill
De Amerikaanse zanger Z.Z. Hill vermengt harde soul met blues. 'Let Them Talk', een bewerking van een ballade van Little Willie John, levert hem een kleine hit op, evenals het nummer ‘I Keep On Lovin’ You’ dat is geschreven door Allen Toussaint.  

Harde Soul

De Amerikaanse zanger Z.Z. Hill vermengde harde soul met blues tijdens en werd geboren als Arzel Hill in Naples, Texas, in 1935. Hij zong gospel met de Spiritual Five maar volgde in de soulvoetstappen van Sam Cooke, Bobby “Blue” Bland, Little Willie John en Otis Redding.

Let Them Talk

In 1971 nam hij op voor Jerry Williams in Muscle Shoals, Alabama, en die liet hem tekenen bij United Artists. Daar kon hij o.a. rekenen op composities en arrangementen van Lamont Dozier en Allen Toussaint. Hij zou daar drie elpees opnemen, en zes singles uitbrengen, onder de supervisie van zijn broer Matt. ‘Let Them Talk’, een bewerking van een ballade van Little Willie John, leverde hem een kleine hit op, evenals het nummer ‘I Keep On Lovin’ You’ dat werd geschreven door Allen Toussaint.

Ongeluk

In 1984 overleed hij op 27/04 aan een hartaanval als gevolg van een auto-ongeluk.