Artiest

Jaimi Faulkner

  1. Artiestenchevron right
  2. Jaimi Faulkner
Jaimi Faulkner is een Australische singer-songwriter die zijn inspiratie put uit blues, country, folk en soulmuziek. Hij begint zijn carrière in Australië waar hij succes heeft met zijn debuut Last Light. Sinds 2010 woont hij in Berlijn en test hij zijn geluk in Europa.

Invloeden

Van jongs af aan groeide Jaimi Faulkner op met folk, country, blues en soul, en dat hoor je in zijn liedjes. Hiermee onderscheidt de Australiër zich.

Australië

In Australië heeft Faulkner snel succes met zijn debuutplaat Last Light. Deze brengt hij uit als hij 21 is. Daarna volgen een groot aantal optredens Down Under. Faulkner laat nieuw werk daarna even links liggen om met verschillende muzikanten samen te werken en op te treden.

Verhuizing naar Europa

In 2010 neemt Jaimi Faulkner het vliegtuig naar Duitsland waar hij sindsdien woont.  Dat jaar staat hij ook voor het eerst in ons land, waar hij in het voorprogramma staat van soul en blues mannen als The Holmes Brothers en Rory Block.

Optredens Nederland

Flaukner doet een clubtournee door Europa, met in april en mei 2011 ook optredens in Nederland. Zo gaat hij langs Paradiso en is hij support act bij Waylon in Tivoli. Dat jaar gaat Faulkner verschillende radiostations langs voor een kort optreden, waaronder Radio 2 en 3FM.

'Europees' liedje

In 2012 komt zijn eerste Europees geproduceerde single ‘If It’s Me’ uit.

 

Nummers van Jaimi Faulkner