Artiest

Volumia!

  1. Artiestenchevron right
  2. Volumia!
Zeer populaire Nederlandstalige (studenten)band die eind jaren '90 een aantal grote hits scoort met o.a. 'Hou Me Vast' en 'Blijf Bij Mij'. In april 2002 stopt Volumia!

Volumia! wordt in 1993 opgericht door Hans Paul Nieskens. De groep speelt als coverband op studentenfeesten in Limburg. Na een aantal jaar is het negental het studentenband-imago beu en besluit zelf nummers te schrijven. Voorman Xander de Buisonjé blijkt dat het beste te kunnen. BMG toont al snel interesse nadat Xander meedoet aan de Grote Prijs van Nederland. In september 1997 verschijnt bij deze platenmaatschappij 'Het Is Over' op single. Het nummer wordt geen grote hit, maar trekt wel de aandacht. 

Hou Me Vast

Een echte hit scoort Volumia! met 'Afscheid'. Ook de gouden single 'Hou Me Vast', een muzikale bijdrage aan de film Het Veertiende Kippetje, is een groot succes. Het titelloze debuutalbum verschijnt in 1998 en wordt door meer dan 350.000 Nederlanders gekocht. Ook onze zuiderburen zijn gecharmeerd door Xander en zijn band. In 1999 is het tijd voor een opvolger: Wakker. Op deze cd zijn de singles 'Blijf Bij Mij' (geschreven door Dinand Woesthoff, leadzanger van Kane), 'Ik Vlieg Ik Zweef', 'Er Is Altijd Een Weg' en 'Hoe Lang Heb Ik Te Leven' terug te vinden. Wakker is binnen een dag goud en in totaal worden er zo'n 150.000 stuks verkocht.

Afscheid

In 2001 verscijnt het derde album van Volumia!: Puur. Ook dit album wordt op de dag van de release bekroond met goud. Op 2 april 2002 laat Volumia! weten na 10 jaar te stoppen. Volgens het persbericht komt deze beslissing voort uit "...het verlangen van diverse individuele bandleden om een eigen carrière op te starten." H.P. Nieskens "We kijken allemaal terug op tien fantastische jaren waarvan we allemaal met volle teugen hebben genoten."

Ook staat Nieskens stil bij de vele fans in Nederland en Vlaams België: "Ons succes hebben we natuurlijk ook met name te danken aan onze fans. Door hun support werden wij steeds gestimuleerd om fantastische muziek te maken. Wij willen onze fans dan ook heel graag bedanken voor deze 10 mooie jaren." Een aantal maanden daarna haalt Xander de covers van vrijwel alle (dag)bladen. Wendy van Dijk, met wie Xander zou trouwen, heeft twee dagen van te voren het huwelijk afgeblazen omdat Xander vreemd zou zijn gegaan.