Artiest

Amanda Jenssen

  1. Artiestenchevron right
  2. Amanda Jenssen
Na muzikale uitstapjes in kleine bandjes besluit Amanda Jenssen in 2007 mee te doen met de Zweedse versie van de TV-talentenjacht Idols. Deze wint ze niet, maar bezorgt haar wel de nodige bekendheid. In 2008 neemt ze haar debuutalbum op en in 2009 komt de opvolger uit.

De muzikale carrière van Jenny Amanda Katarina Jenssen (12 september 1988, Lund, Zweden) - dat is de volledige naam van Amanda Jenssen - begint in twee bandjes. Het ene is het coverbandje Amanda and the Papas en het andere is het talentvolle Oh Hollie Neverdays. Met de laatstgenoemde band wint ze de bandcontest 'Musik Direkt'.

Idols

In 2007 besluit Amanda om in haar eentje mee te doen met de Zweedse editie van de muziektalentenjacht op TV, Idols. Daar valt de blonde zangeres direct op door haar gouden keeltje en sterke optredens. Samen met Marie Picasso staat ze in de finale van het programma, maar helaas verliest ze deze nipt.

Het leven na Idols

Begin januari 2008 maakt Amanda bekend dat ze een platendeal heeft gescoord en in april komt in Zweden de eerste single 'Amarula Tree'. Het debuutalbum Killing My Darlings volgt ongeveer een maand later. Deze plaat belandt in Zweden op de eerste plaats in de albumcharts. De zangeres is zo trots als een pauw, want ze heeft nagenoeg alle liedjes geschreven.

Happyland

Amanda wint een aantal prestigieuze Zweedse awards en doet een tour door Zweden. Daarna duikt ze de studio in om haar tweede album, Happyland, op te nemen. Deze komt in Scandinavië in de herfst van 2009 uit. Ook dit album is een groot succes in haar thuisland.

Internationaal

Toch wil het internationaal nog niet zo van de grond komen. Tot april 2010. Dan verschijnt de eerste single van Amanda Jenssen, 'Amarula Tree' ook buiten haar geliefde thuisland.

Nummers van Amanda Jenssen