Artiest

Le Takht Tunesien

  1. Artiestenchevron right
  2. Le Takht Tunesien
Voor de derde maal organiseerde Radio 4FM in samenwerking met Vredenburg de Grand Tour Middellandse Zee. Dit maal stond de muziek en poëzie uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten centraal. Het slotconcert van Le Takht en het Metropole Orkest is nog online te beluisteren.
 

La Takht Tunesien & strijkers Metropole Orkest olv.

Kamel Ferjani

Nooit eerder heeft in Nederland een concert plaatsgevonden waarbij een westers en een Arabisch orkest samen Noord- Afrikaanse en Arabische muziek spelen. Dit was precies het geval bij een speciaal project waarin het Metropole Orkest en een traditioneel Arabisch ensemble uit Tunesië onder leiding van Kamel Ferjani samen het podium betraden. Het was de grote finale van Grand Tour Middellandse Zee III, een project van Radio4Fm en Vredenburg. Het concert is op 9 en 10 mei 2006 uitgezonden en staat nu online. 

Kamel Ferjani

Het hele project/concert staat onder leiding van Kamel Ferjani. Hij werd geboren in Tunis en begon al op jeugdige leeftijd met het spelen op de ud. Hij vervolgde zijn studie musicologie in Frankrijk, waar hij aan de universiteit van Straatsburg afstudeerde. Al snel maakte hij naam als udspeler en reisde hij voor concerten door Europa en de Arabische wereld. Ook is hij zeer actief in het muziekonderwijs.