Artiest

Osdorp Posse

  1. Artiestenchevron right
  2. Osdorp Posse
Amsterdamse hiphop-formatie die in de zomer van 2000 een Top 10-hit scoort met 'Origineel Amsterdams'. Leider van Osdorp Posse is Def P. Hij is naast rapper ook columnist, DJ, platenbaas en tekenaar.

"Schop alle disco sukkels naar buiten, willen ze niet schop ze dan door de ruiten, want het is laag tuig en voor mij moeten ze buigen en dan schop ik hun gebit aan duigen". Ja, de teksten van de Osdorp Posse komen soms hard aan! Nederlandstalige hiphop maken ze (vaak ingekort tot Nederhop) en ze komen uit onze grote boze hoofdstad, Amsterdam.

Oprichter is Def P. die uit zijn Mokumse vriendenkring Seda (beatprogrammeurder), King (haardkoorstuntpiloot) en IJsblok (achtergrondsteuningsmanager) selecteert om samen met hem de Nederlandse muziekwereld onveilig te maken. 

De Osdorp Posse wordt in 1989 opgericht, het eerste album, Osdorp Stijl, ligt in 1992 in de winkels. De groep breekt echt door in 1995, mede door optredens op Lowlands en Pinkpop. In 1996 wint de Posse de Popprijs. In 1998 richt frontman Def P een eigen platenmaatschappij op, Ramp Records. Het eerste album op dat label is Kernramp met daarop de single 'Origineel Amsterdams' die uiteindelijk in de Top 10 terecht komt.

Frontman Def P. blijft druk bezig, zo brengt hij een solo album (Cryptokilostijl) uit, neemt hij een album op met de ska-band de Beatbusters (bekend van de hit 'Bubbelbad') en zit hij in enkele spin-off groepen als de Onderhonden.

In 2005 viert de groep haar 10-jarig bestaan met de CD-dubbel DVD combinatie Hollandse Harcore Hip Hop Helden. Hierop zijn onder andere documentaires en vooral veel beelden van de liveshows (waar de Posse een groot deel van hun faam aan te danken heeft) te vinden.