Artiest

SonnyBoy

  1. Artiestenchevron right
  2. SonnyBoy
SonnyBoy omschrijft zijn muziek zelf als ‘rock’nroll, soul extravaganza’, er is wat pop, jazz, soul. Het is eigenlijk gewoon één ‘grote pscychedelische soulparty’.

Sonny Green

SonnyBoy is een singer-songwriter, componist, arrangeur en producent. Hij heet eigenlijk Shel Riser en is opgegroeid in Milwaukee. Al op vroege leeftijd leert hij op allerlei instrumenten spelen in de traditie van gospel en R&B. Maar daar blijft hij niet in hangen want hij speelt met bandjes die funk, reggae, hip hop en rock spelen. Geïnspireerd door zijn blues zingende oom “Sonny Green”, uit Louisiana, verkent SonnyBoy ook de wereld van de blues.

Zwerver

Op een gegeven moment vertrekt SonnyBoy naar Minneapolis met alleen een gitaar en wat kleding en stort zich op de muziek. Na een paar maanden zwervend op de straten in het centrum heeft SonnyBoy een plek veroverd in de muziekscene. Hij wordt erkend als een exceptionele muzikant en wordt uitgenodigd om samen te werken met artiesten die bij het Paisley Park label zitten. Denk aan Parliament-Funkadelic, Spearhead en vele anderen. SonnyBoy heeft ook opgetreden met The Black Crowes, The Skatalights en op prestigieuze podia gestaan incl. de beroemde Paisley Park Studios.

ArtSoul Entertainment

Inmiddels is SonnyBoy naar New York verhuisd en heeft hij 5 albums op zijn naam staan, uitgebracht op zijn eigen label: ArtSoul Entertainment, inclusief de nieuwste The Barfly Theory (2011).

Nummers van SonnyBoy