Artiest

Charlie Rich

  1. Artiestenchevron right
  2. Charlie Rich
Beroemde countryzanger in de jaren zeventig. Bekend van hits als 'The Most Beautiful Girl'. Bijnaam: The Silver Fox.
Charlie begint zijn carrière als jazzmuzikant halverwege de jaren vijftig. Hij verslijt in bijna tien jaar vijf labels: Sun, RCA, Smash Racord, Hi Record en Epic Records. Door zijn producer bij Hi wordt Charlie in de richting van de country geduwd. 

Van jazz naar country

Bij Epic Records wordt Charlie in 1967 aan producer Sherill gekoppeld, die Rich een eigen coutrygeluid geeft. Dan komen de hits. In 1972 bereikt 'I Take It On Home' de zesde plaats in de Amerikaanse countryhitlijst. De single 'Behind Closed Doors', vernoemd naar het gelijknamige album uit 1973, wordt ook in de poplijst een succes.  

Grote hits

Dan komen de nummer één-hits, zoals 'The Most Beatiful Girl', 'Very Special Love Song' en 'I Don't See Me In Your Eyes Anymore'. Enkele van zijn eerdere platenmaatschappijen brengen dan snel het eerder opgenomen materiaal opnieuw uit. 

Terug naar jazz

'On My Knees' een duet met Janie Fricke uit 1978 is zijn laatste nummer grote hit. Daarna zwerft Charlie nog via enkele platenmaatschappijen, maar uiteindelijk wordt het stil rond de artiest. Na jaren radiostilte brengt hij in 1992 nog het jazzy album Pictures and Paintings uit. In 1995 overlijdt Charlie aan een bloedprop in zijn longen.  

Nummers van Charlie Rich