Artiest

Des'ree

  1. Artiestenchevron right
  2. Des'ree
Engelse zangeres die in het voorjaar van 1992 een hitje scoort met 'Feel So High'. Het jaar erop is ze in duet met Terence Trent Darby te horen op de single 'Delicate'. In 1994 staat 'You Gotta Be' in de Amerikaanse top 5. Haar grootste hit scoort ze met het nummer 'Life', dat in 1998 in acht landen (waaronder Nederland) de nummer één positie haalt.

Des'ree Weekes wordt geboren in Londen, maar brengt het grootste gedeelte van haar leven op Barbados door. Op haar 23e brengt ze de single 'Feel So High' uit. Het van Mind Adventures (1992) afkomstige nummer is meteen de grote doorbraak voor Des'ree die zich in de daarop volgende jaren ontwikkelt tot een zangeres met een geweten. Zo wordt ze ondermeer ambassadrice van Unicef en is ze één van de eerste vrouwen die mag optreden in het Vaticaan.

Rustig aan

Des'ree staat in de zomer van 1998 een aantal weken op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten met 'Life'. Wereldwijd verkoopt ze ruim vijf miljoen albums. Na de release van Supernatural doet Des'ree het rustig aan. In 2003 verschijnt het vierde studio-album Dream Soldier. De eerste single daarvan heet 'It's Okay'.

Nummers van Des'ree