Artiest

The Flying Pickets

  1. Artiestenchevron right
  2. The Flying Pickets
Britse a-capella groep die in 1983 een kersthit scoort met de Yazoo-cover ‘Only You’. De groep wordt opgericht in 1982 door een aantal theater-acteurs die in hun werk regelmatig a capella-stukken zingen. Het aanvankelijke succes krijgt geen vervolg, maar de groep blijft - in wisselende samenstellingen - optreden.

Kersthit

The Flying Pickets wordt in 1982 opgericht door Brian Hibbard, een theater-acteur die het idee heeft om a capella-zang, zoals gebruikt in theatervoorstellingen, te combineren met popmuziek. Samen met vijf andere acteurs, richt hij de band op. Het eerste wapenfeit van het zestal blijkt meteen een groots succes: ‘Only You’- een cover van Yazoo - wordt dé Britse kersthit van 1983.

Ruby & The Romantics

Ook de tweede single ‘When You’re Young And In Love’ - een nummer van Ruby & The Romantics blijkt nog een hit, maar daarna lijkt de koek op. Toch blijft The Flying Pickets optreden. Gedurende de jaren ’80 en ’90 vinden er echter talloze line-up-wijzigingen plaats, waardoor er uiteindelijk niemand meer van de originele zes leden in de groep zit.

Nummers van The Flying Pickets