Artiest

Houria Aichi & L'Hijaz Car

  1. Artiestenchevron right
  2. Houria Aichi & L'Hijaz Car
Een samenwerkingsproject van de Algerijnse zangeres Houria Aïchi en de Franse band L'Hijaz car die een mix van jazz en orientaalse muziek speelt.
De Algerijnse zangeres Houria Aichi & en de Frans band L'Hijaz Car spelen vaak samen. Dat kan ook prima, want L'Hijaz Car speelt een mix van jazz en orientaalse muziek en past daarmee perfect bij de zang van Aichi.

Houria Aichi

De Algerijnse zangeres Houria Aichi vertolkt traditionele muziek uit de meest afgelegen uithoeken van haar land. Ze woont en werkt tegenwoordig in Parijs waar ze zich helemaal verdiept in de Soefi-traditiies. Aichi zint echter ook andere stijlen uit haar land.

L'Hijaz Car

L'Hijaz Car is een 5-koppig Frans ensemble dat jazz vermengt met orientaalse muziek. Het resultaat is een geluid dat zowel Europees als arabisch tegelijk klinkt. Er is ruimte voor improvisaties en solo's zoals we die kennen van de jazz, die verrijkt worden met arabische klanken en ritmes. De band gebruikt alleen akoestische instrumenten en wil het unieke klankbeeld van het Midden-Oosten zo goed mogelijk bewaren. Door de muziek met jazz te verrijken ontstaan nieuwe, onverwachte en energieke muziekvormen.