Artiest

King Jack

  1. Artiestenchevron right
  2. King Jack
Een Amsterdamse rockband die in 2006 is ontstaan. De band maakt een behoorlijke indruk met zijn optreden in De Wereld Draait Door in 2008. Dit leidt tot een platencontract bij Sony, de eerste single 'Sunrise' en een optreden op Noorderslag in 2009. Het titelloze debuutalbum verschijnt in oktober 2011.

King Jack is een rockband uit Amsterdam die ontstaat in 2006. De bandleden zijn Boaz Kroon, Guido Blom, Thijs Boontjes en Ferry Kunst. Boaz en Thijs zijn voormalige leden van de band van Anouk die in 2009 respectievelijk uit de band onslagen en gestapt zijn. Het geluid van de band wordt bestempeld als vuige sixties rock.

DWDD en debuutsingle

De mannen van King Jack geven in 2008 een indrukwekkend optreden in De Wereld Draait Door. Naar aanleiding daarvan tekenen ze een platencontract bij gigant Sony. Bij dit label brengt de band in 2009 zijn eerste single 'Sunrise' uit. Ook staan de heren dat jaar op Noorderslag.

Debuutalbum

Na het eerste succes duiken de mannen de studio in om te werken aan hun debuutalbum. Als voorproefje verschijnt in juni 2011 de eerste single 'Some Girls'. Het debuutalbum wordt in oktober 2011 gelanceerd tijdens een compleet uitverkochte releaseparty in Desmet Amsterdam. Ook verschijnt die maand de tweede single 'Lose It'.