Artiest

Ernie Hines

  1. Artiestenchevron right
  2. Ernie Hines
Ernie Hines (1938, Mississippi) werd geboren als Earnest Lee Pickford-Hines. Hij leerde op jonge leeftijd gitaar spelen.

Divers

Hines startte zijn eigen gospelgroep "The Scotland-Aires". Maar hij richtte zich niet alleen op gospel. Hij speelde in de Slim Harpo Blues Band en bij de Joe Valentine's R&B Popband. Ook werkte hij met onder meer Johnnie Taylor en Roscoe Robinson. Hines maakte de titelsong van de film "Hurry Sundown" met maestro Hugo Montenegro. Toen hij een aanbod kreeg van Roscoe Robinson, vertrok Hines naar Chicago om zich daar te richten op het schrijven en opnemen van muziek.

Terug naar af

Eind jaren 60 bracht Ernie Hines een aantal nummers uit: "We're Gonna Party", "Thank You Baby (For a Love Beyond Compare)", "Rain Rain Rain" en "Sincerely Mine". Hij schreef veel gospel voor andere artiesten en bracht in 1970 het album "Electrified Ernie Hines" uit. In 2003 verscheen zijn laatste R&B album, dat inmiddels een collectors item is geworden: "Ernie Hines: Then and Now". Daarna ging Hines terug naar af; hij richtte zich weer volledig op de gospelmuziek. Het album "Ernie Hines: There is a Way" is daar het resultaat van.

Nummers van Ernie Hines