Artiest

The InCrowd

  1. Artiestenchevron right
  2. The InCrowd
Haagse beatband die in 1965 wordt opgericht door zanger/toetsenist Wil van der Hurk. Na enkele line-up wisselingen komt de groep vervolgens met de bescheiden hit ‘I’ll Be Free’. De groep weet daar echter geen vervolg aan te geven en wordt al snel weer opgeheven.
The InCrowd - niet te verwarren met die andere band met dezelfde naam die later bekend wordt als Ekseption - wordt in 1965 opgericht door zanger/toetsenist Wil van der Hurk, die ook bekend is als Jerry Lee King. Hij wisselt wat bandleden, maar de groep wordt toch opgepikt door Polydor, waar ook stadsgenoten The Golden Earrings onder contract staan. Met ‘I’ll Be Free’ scoort de groep een bescheiden hitje in Nederland.

Beatnach

Verder hitsucces blijft daarna uit. De groep neemt nog enkele singles op, maar wordt in 1968 opgeheven. In de jaren zeventig wordt een poging gedaan de groep te reanimeren, maar ondanks wat reunieoptredens lopen de opnames van een nieuwe single op niets uit. Afgezien van een optreden - in 1980 - tijdens de Haagse Beatnach. Van der Hurk verdient vervolgens zijn brood in het buitenland als zanger in nachtclubs, maar in 2008 staat hij met The InCrowd weer op de bühne.

Nummers van The InCrowd