Artiest

Biondi-Godard-Niggli

  1. Artiestenchevron right
  2. Biondi-Godard-Niggli
De Italiaanse accordeonist Luciano Biondini, Franse tubaspeler Michel Godard en Zwitserse slagwerker Lucas Niggli brengen een kruising tussen geïmproviseerde folk en jazz.

Luciano Biondini

Op 10-jarige leeftijd begint de in Spoleto geboren (1971) Luciano Biondini serieus accordeon te studeren. Hij heeft voor zijn klassieke accordeonspel inmiddels al vele prijzen in de wacht gesleept. In 1994 is hij richting jazz gegaan. Hij heeft onder meer samengespeeld met Rabih Abou-Khalil. Biondini beheerst het instrument als geen ander. Hij weet altijd iets origineels toe te voegen in iedere context waarin hij werkt.

Michel Godard

De Franse tubaspeler en jazzmuzikant Michel Godard (1960) speelt bij zowel klassieke orkesten als bij jazzorkesten. Hij heeft met vele verschillende artiesten samengewerkt zoals met Rabih Abou-Khalil. Hij componeert, speelt solo en geeft masterclasses. Door zijn vermogen om boventonen ("multiphonics") te produceren kan hij zijn zijn tuba vederlicht laten klinken.

Lucas Niggli

De Zwitser Lucas Niggli is geboren in Kameroen (1968) en op jonge leeftijd al gefascineerd door percussie-instrumenten. Van 1987 tot 1995 speelt hij in de experimentele jazzformatie Kieloor Entartet. In 1995 richt hij de avant-core band Steamboat Switzerland op. Uit dit trio volgde een quintet Big Zoom genaamd en daarnaast speelt hij in allerlei andere formaties.