Naar homepage
Artiest

BBThree

  1. Artiestenchevron right
  2. BBThree

De band

BB Three verenigt op inventieve en toegankelijke manier jazz, blues en soul. De groep bestond ten tijde van hun gelijknamige eerste e.p. uit Johan de Haan (zang, orgel), Jo Didderen (contrabas) en Steffen Thormählen (drums). Door toevoeging van percussionist Gino Bombrini dekt de bandnaam de lading niet meer en barst BB Three, mede door de gastmuzikanten, ook muzikaal uit haar voegen.

Eerste EP

In 2006 verschijnt (in eigen beheer) een EP met 5 nummers , waaronder de bescheiden radio-hit Diner Dansant, een instrumental van bassist Jo Didderen. Dankzij de bijbehorende spectaculaire videoclip van filmmaker Louk Voncken is Diner Dansant ook regelmatig op diverse (regionale) tv-zenders te bewonderen. In 2010 kwam de eerste cd uit: Apetizer

Poetisch

Met BB Three treedt Johan de Haan voor het eerst ook als songwriter naar buiten : zijn teksten zijn zowel poëtisch als humoristisch, voor zijn muziek voldoet alleen het etiket “jazz” al lang niet meer. Zo wordt bijvoorbeeld het nummer Jungle Brain gedragen door een onontkoombare funkgroove, is What You Wanna Spank Me For een Waitsiaanse en humoristische klaagzang over ontevreden vrouwen, en Between Today And Tomorrow een melancholische popballad. Ondanks deze veelheid aan stijlen blijft de basis van BB Three toch steeds de jazz, het “buiten de lijntjes kleuren” zit deze muzikanten in het bloed.