Artiest

Tim Wes

  1. Artiestenchevron right
  2. Tim Wes
Tim Wes is pas 19 jaar oud en wordt nu al aangekondigd als de nieuwe jazzbelofte van Nederland. Sinds kort is zijn album On My Way uit en speelde ook op North Sea Jazz 2013.

De nu (2013) 19-jarige Wes groeide op in een hechte, muzikale familie. Zijn muzikale carrière begon ooit met de blokfluit. Vervolgens kwam hij via klarinet en sopraansax bij de tenorsaxofoon uit.

In 2012 maakt hij zijn debuutalbum 'On My Way'. Op dit album voert jazz de boventoon, maar ook hip hop, soul, funk en pop zijn belangrijke ingrediënten. Met zijn eigen sound en interpretatie van het vintagegevoel slaat hij een brug tussen traditie en vernieuwing.

Documentaire


Tegelijk met zijn debuutalbum verschijnt er een documentaire over Wes. Deze richt zich zowel op de ontdekking als de ontwikkeling van een artiest die zijn muzikale stem vindt.

Youtube

In de zomer van 2013 scoort Tim Wes flink wat views op YouTube met zijn eigen versie van Daft Punk's Get Lucky. De nieuwe versie en de zomerse videoclip geven de hitsingle een totaal andere sfeer. In Start vertelt de saxofonist wat precies het doel is van de track die inmiddels duizenden keren is beluisterd op YouTube.