Artiest

Joseph Tawadros

  1. Artiestenchevron right
  2. Joseph Tawadros
De udspeler Joseph Tawadros is stevig geworteld in de klassieke muziek van Egypte en heeft een sterke drang om grenzen te verleggen.

Familie

Joseph Tawadros is geboren in Egypte in 1983 en emigreerde naar Australië in 1986. Hij komt uit een muzikale familie. Zijn grootvader Mansi Habib (1920-1957) was een bekende componist, violist en udspeler in Caïro en zijn oom Yacoub Mansi Habib is een pionier op de Egyptische trompet. Tawadros heeft zich bekwaamd in de traditionele taqasim waarin improvisatie een belangrijk onderdeel is.

Caïro

In 2001 gaat hij naar Caïro waar hij de Egyptische viool studeert bij Esawi Daghir. En passant leert hij ook even op de nay (fluit), qanun (cimbalon) en de cello spelen. Tawadros heeft op vele plekken in de wereld gespeeld samen met vermaarde artiesten als Zakir Hussein, Jack DeJohnette, Tinariwen, Christian Lindhberg en vele anderen.

Speeltechniek

In 2006 heeft is hij afgestudeerd aan de Universiteit van New South Wales in Australië met een analyse op geavanceerde technieken en toepassing in het udspelen. Datzelfde jaar ontvangt hij de Freedman Fellowship for Classical Music. Tawadros heeft inmiddels 7 albums op zijn naam staan en componeert voor film en theater.