Artiest

Delfonics

  1. Artiestenchevron right
  2. Delfonics
De nummers van de groep geschreven door William Hart waren en zijn erg geliefd bij bekende artiesten. Zo namen Aretha Franklin, The Jackson 5 en Patti Labelle hun eigen versie op van de Delfonics.

R&B since 1965 

The Delfonics is een Amerikaanse band die sinds 1965 actief is. Hun muziek valt binnen het genre Rhythm-and-Blues en Soul. De band werd destijds opgericht door William Hart, Wilbert Hart, Randy Cain (overleden in 2009) en Major Harris (verliet de groep in 1974 om een solocarrière te beginnen).Hun meest succesvolle periode beleefden ze eind jaren zestig en begin jaren zeventig.

Gecovered en gesampled

De nummers van de groep geschreven door William Hart waren en zijn erg geliefd bij bekende artiesten. Zo namen Aretha Franklin, The Jackson 5 en Patti Labelle hun eigen versie op van de Delfonics. Veel nummers van de groep zijn gebruikt voor soundtracks van films zoals Quintin Tarantino's film 'Jacky Brown' met het nummer La La en Didn't I Blow your mind. Ook veel hip-hop artiesten hebben gebruik gemaakt van de liedjes van de groep: The Fugees ( Ready or Not) Missy Elliot.