Artiest

Moss

  1. Artiestenchevron right
  2. Moss
Moss is een vierkoppige Amsterdamse, alternatieve rockband die garant staat voor lekkere gitaarliedjes. In 2007 komt hun debuutalbum The Long Way Back uit, dat wordt opgevolgd in 2009 door Never Be Scared/Don't Be A Hero. Het derde album Ornaments verschijn in januari 2012.

Moss is actief vanaf 2003 en verandert ditzelfde jaar de bandnaam van Nimbus in Moss. De band bestaat destijds uit Marien Dorleijn, Bob Gibson, Jasper Verhulst en Finn Kruyning. In 2009 voegt gitarist Michiel Stam zich bij de band. Begin 2013 wordt bassist Jasper Verhulst vervangen door Koen van de Wardt.

Debuutalbum

In 2006 tekent Moss bij het platenlabel Excelsior en duikt de band met producer Frans Hagenaars de studio in. Dit levert het debuutalbum The Long Way Back op. Na een fantastische albumpresentatie slaan de heren flink aan het optreden, zo staan ze bijvoorbeeld in het voorprogramma van Bettie Serveert, Johan, Alamo Race Track, The Magic Numbers en Razorlight. Toch krijgt de band in het begin weinig voeten aan de grond.

Never Be Scared/Don't Be A Hero

Het tweede album van Moss, Never Be Scared/Don't Be A Hero, ligt in 2009 in de winkels en wordt goed ontvangen door de pers en weet ook een plekje te veroveren in de Album Top 100. Enkele TV-optredens (bijvoorbeeld in De Wereld Draait Door) en de release van de single 'I Apologise (Dear Simon)' zorgen voor extra bekendheid. Deze gevoelige single wordt opgevolgd door de iets stevigere 'The Comfort' en 'I Like The Chemistry'. En in oktober 2010 is daar dan de vierde single van het album: 'Angry Young Man'. Hetzelfde jaar staan ze ook op Lowlands festival.

3voor12 Award

Moss wint in september 2010 een 3voor12 Award voor het album Never Be Scared/Don't Be A Hero

Internationaal

Het Amsterdamse bandje gaat steeds internationaler. Eind 2010 touren de heren van Moss zelfs door Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Daarna komen ze nog in actie op Noorderslag 2011, waarbij de internationale muziekindustrie akte neemt van hun kunnen.

Ornaments

Het derde album van Moss, Ornaments, verschijnt in januari 2012 in Nederland, Duitsland en Frankrijk. De eerste single van deze plaat is 'What You Want'.

We Both Know The Rest Is Noise

In het voorjaar van 2014 verschijnt het vierde album van Moss. We Both Know The Rest Is Noise is een album waar lang aan gewerkt is door de band. Doordat de bassist uit de band vertrekt en daardoor de basis wegvalt, moeten ze op zoek naar een nieuwe input en bassist voor het schrijven van dit album.