Artiest

Jennifer Lawrence

  1. Artiestenchevron right
  2. Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence is vooral beroemd als actrice. Vanaf 2012 speelt ze de hoofdrol in de filmserie The Hunger Games. Met de soundtrack van die film scoort Jennifer is 2014 een hit met het nummer 'The Hanging Tree'.

De jonge Jennifer

Jennifer Lawrence wordt op 15 augustus 1989 in het Amerikaanse stadje Louisville in Kentucky geboren. Haar moeder is een leidster van kinderkampen en haar vader werkt in de bouw. Jennifer houdt zich als kind al bezig met acteren. Ze rondt haar middelbare school twee jaar sneller af dan normaal, met een cum laude cijferlijst.

The Bill Engvall Show

Na de middelbare school stort Lawrence zich volledig op het acteren. Op haar zeventiende scoort ze haar eerste rol in de tv-serie The Big Engvall Show. Hoewel de serie na drie seizoenen al stopt, heeft Jennifer een blijvende indruk achter gelaten. Via verschillende tv-series en bijrollen in films werkt ze zich langzaam omhoog.

The Hunger Games

Haar doorbraak als actrice maakt Jennifer als ze in 2010 een overtuigende hoofdrol neerzet in de filmhuisfilm Winter's Bone. Een jaar later speelt ze in de actiefilm X-Men: First Class. Maar de echte doorbraak bij het grote publiek komt als Jennifer Lawrence de hoofdrol in de film-serie The Hunger Games pakt. Ze wordt geroemd om de exceptioneel goede acteerprestatie die ze als Katniss Everdeen in de film neerzet.

'Hanging Tree'

The Hunger Games is een vierdelige filmserie, gebasseerd op de boeken van Suzanne Collins. In het derde deel van de films, The Mocking Jay Pt. 1, zingt Lawrence het nummer 'Hanging Tree'. De track valt op een bepalend moment in de film en wordt daardoor al snel opgepikt door de fans. Lawrence scoort daarmee in 2014 haar eerste Billboard 100-hit en komt er ook mee op de playlist van 3FM terecht.

Nummers van Jennifer Lawrence