Artiest

Tiësto

  1. Artiestenchevron right
  2. Tiësto
Tiësto is een van de meest populaire en succesvolle DJ's van de wereld. Hij geeft in 2003 als eerste DJ een stadionconcert en scoort grote hits met 'Flight 643', 'Traffic', 'Loves Comes Again' en 'Dance4Life'.

Tiësto wordt op 17 februari 1969 als Tijs Michiel Verwest geboren in Breda. De doorbraak van de DJ volgt na een optreden op Innercity in februari 1999.

Beste DJ

Met 'Flight 643' scoort Tiësto in 2001 zijn eerste grote hit. Amper een jaar later wordt hij door het toonaangevende Britse blad DJ Magazine (DJ Mag) verkozen tot beste DJ van de wereld. Tiësto weet de prijs in 2003 en 2004 te prolongeren.

Gelredome

Tiësto is in mei 2003 de eerste DJ ter wereld die een stadionconcert geeft. Plaats van handeling is het Gelredome in Arnhem. Bij het concert zijn 25.000 mensen aanwezig uit binnen- en buitenland. Onder andere Dinand Woesthoff, zanger van Kane, treedt op als gastartiest.

Olympische Spelen

In de zomer van 2004 verzorgt Tiësto in Athene de muziek tijdens de opening van de Olympische Spelen. Miljarden mensen zijn getuige van zijn draaikunsten. Tiësto staat in 2004 wederom in het Gelredome. Ditmaal weet de DJ het stadion tweemaal vol te krijgen.

Ziekenhuis

Vanwege een ontsteking in een hartzakje wordt Tiësto in september 2006 opgenomen in het ziekenhuis. Hij mag na een aantal dagen gelukkig alweer naar huis en na een korte rustperiode is hij volledig hersteld.

Amsterdam Dance Event

Een maand na zijn ziekenhuisopname treedt Tiësto voor het eerst sinds lange tijd weer op in een Nederlandse club. Tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober 2006 staat de DJ solo in de Paradiso.

Elements Of Life

Het album Elements Of Life verschijnt in april 2007. De eerste single van dit album is 'In The Dark'. Op dit nummer werkt Tiësto samen met de Engelse zanger Christian Burns. De release van de track verloopt niet helemaal vlekkeloos, omdat het nummer uitlekt op internet. Na Nederland, België en Hongarije bereikt Tiësto ook de gouden status in Roemenië met het album Elements Of Life. De gouden status wordt bereikt bij 40.000 verkochte exemplaren.

'Break My Fall'

In de zomer van 2007 brengt Tiësto de single 'Break My Fall' uit, samen met BT. Het nummer is net als 'In The Dark' terug te vinden op het album Elements Of Life.

Beste DJ ter wereld

Tiësto verovert de hele wereld. Hij wordt uitgeroepen tot beste DJ ter wereld, tijdens de International Dance Music Awards in Miami. Hij wint deze prestigeuze prijs in 2007 én 2008. De International Dance Music Awards wordt ieder jaar gehouden en hoort bij de Winter Music Conference. Dit een de belangrijkste internationale vakbeurs op het gebied van dance.

Urban

Eind 2010 gaat Tiësto samenwerken met DJ en producer Diplo en rapper Busta Rhymes voor het lied 'C'mon Catch 'Em By Surprise'. Eind 2009 nam hij ook al eens een duik in de urbanwereld, voor het nummer 'Feel It' met Three 6 Maffia, Sean Kingston en Flo Rida.  

Tiësto op 3FM

Vanaf april 2011 maakt Tiësto iedere zaterdag- op zondagnacht tussen 00:00 en 02:00 uur het programma Tiësto’s Club Life op 3FM.

Oeuvreprijs

Het werk van Tiësto wordt in januari 2012 beloond met een Oeuvreprijs tijdens de Bredase Cultuurnacht. Ook wordt hij benoemd tot 'ereburger' van Breda, de stad waar Tiësto is geboren.

Las Vegas

Tiësto verruilt in 2013 Ibiza voor Las Vegas, waar hij een miljoenendeal tekent bij Hakkasan, een gloednieuwe club waar je voor een fles champagne paar duizend dollar betaalt. Tiësto verbindt zich voor 20 maanden aan Hakkasan en geeft daar op 3 mei 2013 zijn eerste optreden. Maar niet alleen Tiësto draait hier: ook DJ's als Calvin Harris, Bingo Players en Hardwell staan er geregeld achter de DJ booth.

Hersenschudding tijdens show

Wanneer Tijs in maart 2014 een optreden moet geven in Californië zakt hij plots door zijn knieën. Volgens ooggetuigen valt hij flauw en valt hij met zijn hoofd tegen de rand van een beeldscherm. Een arts stuurt hem naar het ziekenhuis waar hij wordt behandeld aan zijn hoofdwond.

A Town Called Paradise

Het vijfde studioalbum van Tiësto, A Town Called Paradise, komt uit in juni 2014. De tracks 'Red Lights' and 'Wasted' zijn de voorlopers van het nieuwe album.