Artiest

Travoltas

  1. Artiestenchevron right
  2. Travoltas
Brabants gezelschap dat een mix maakt van de punkpop uit de jaren '70 en '80 en de sound van de Beach Boys. De Travoltas weten ook voet aan de grond in het buitenland te krijgen.

Oprichting

Travoltas wordt in 1990 opgericht in Dongen. Het trio, op dat moment bestaande uit Vincent Koreman, Perry Leenhouts en Stephen De La Haye, laat zich beïnvloeden door hardcore bands als Bad Religion en SNFU. Later komt Danny De La Haye te groep versterken. 

Breuk

In 1993 lijkt het einde al in zicht voor  Travoltas. De gebroeders De La Haye spelen in het nationale hockeyteam en hebben geen tijd meer voor hun werkzaamheden bij de band. 

Nieuw leven

Een jaar later besluiten Leenhouts en Koreman de band weer nieuw leven in te blazen. In Erik van Vugt en Robin van Laarhoven worden twee nieuwe bandleden gevonden, al is laatstgenoemde in no time alweer weg. Niet lang daarna komt drummer Martijn Smits Travoltas bijstaan, zodat Leenhouts zich meer kan concentreren als zanger en frontman van de band.

Eerste plaat

In februari 1997 verschijnt de eerste volwaardige plaat van de Brabanders: Baja California. Net als de eerder uitgebrachte mini-CD Kill! Kill! Kill! Sex! Sex! Sex! oogst dit album lovende kritieken.

Doorbraak

De door Marky Ramone (The Ramones) geproduceerde CD Modern World  (1998) betekent de definitieve doorbraak voor Travoltas. Ook buiten de landsgrenzen gooien ze hoge ogen en dat wordt beloond met een plaats in het voorprogramma van de succesvolle Amerikaanse punkband The Offspring.

Wisselingen

In de loop der jaren ondergaat Travoltas de nodige wisselingen van samenstelling. Uiteindelijk bestaat de band uit Erik van Vugt (bas, zang), Jochem Weemaes (toetsinstrumenten), Michel Meeuwissen (gitaar), Perry Leenhouts (drums, zang) en Wouter Verhulst (drums). Ondertussen worden onder meer From The Secret Vaults of Weismuller (2000), Teenbeat (2000), Club Nouveau (2001) en The High School Reunion (2004) uitgebracht.

Einde

In september 2006 besluit Travoltas na zestien jaar uit elkaar te gaan. Persoonlijke situaties en muzikale veranderingen liggen ten grondslag aan deze beslissing.  

Nummers van Travoltas