Artiest

Chairmen Of The Board

  1. Artiestenchevron right
  2. Chairmen Of The Board
In 1967 wordt Chairmen of the Board opgericht. De groep bestaat uit General Johnson, Eddie Custis, Danny Woods en Harrison Kennedy.

General Johnson

Ook al bestaat Chairmen of the Board uit meerdere goede zangers, al snel neemt General Johnson een prominente rol in en verschuift hij naar de voorgrond van de groep. Na het tweede album verlaat Eddie Custis de Chairmen en gaan ze als trio door. De single "Give Me Just A Little More Time" gaat meer dan een miljoen keer over de toonbank. Andere hits zijn "You've Got Me Dangling On A String" en "Pay To The Piper".

Artistieke vrijheid

General Johnson is niet alleen de leadzanger, maar ook de songwriter en producer. In 1976 verlaat Kennedy de groep. In datzelfde jaar ontstaan er problemen met platenmaatschappij Invictus en verlaten General Johnson en Danny Woods het label. Er volgt een Europese Tour, waarbij ze Ken Knox ontmoeten, saxofonist tijdens de tour. Na de tour krijgt Johnson een solodeal bij Arista en is de groep ten einde. Maar ook de samenwerking met Arista loopt stuk op artistieke conflicten.

Surfside Records

In 1978 benadert General Johnson weer Danny Woods en Ken Knox en komen de drie samen onder de naam "General Johnson and the Chairmen on the Board". In 1980 richten ze Surfside Records op, om artistieke conflicten voor te blijven en brengen ze "Carolina Girls" uit. Het wordt een hit. Maar liefst drie decennia tourt de groep en maakt het muziek. In 2010 is Johnson overleden en verlaat Danny Woods de groep. Ken Knox zoekt nieuwe bandleden om in 2011 een tour te maken met de Tribute to General Johnson Band.