Artiest

Eli Paperboy Reed

  1. Artiestenchevron right
  2. Eli Paperboy Reed
Eli 'Paperboy'Reed, artiestennaam van Eli Husok, is een Amerikaanse soul- blues en funkartiest. Reed treedt meestal op met zijn vaste begeleidingsband "The True Loves".

Self made man

Eli "Paperboy" Reed groeit op in Brookline, MA. Zijn vader is muziekrecensent en heeft een gigantische platencollectie opgebouwd waar Reed gretig in snuffelt. Hij voelt zich vooral aangetrokken tot de gospel, soul, blues en R&B. Reed is een autodidakt. Hij leert zichzelf piano, gitaar en accordeon spelen. Buiten op het Harvard plein laat hij als straatmuzikant zijn kunsten zien. Na de hogeschool vertrekt hij naar Clarksdale, MS, waar hij zichzelf introduceert in de muziekscene onder toeziend oog van mentor en drummer Sam Carr. In Mississippi is Reed aan zijn bijnaam "Paperboy," gekomen, dankzij zijn hoed die de krantenjongens in oude zwart/wit films ook altijd droegen.

The True Loves

Na negen maanden willen zijn ouders toch liever dat hij weer gaat studeren aan de Universiteit van Chicago. In Chicago komt Reed de soulzanger Mitty Collier tegen. Collier had een hit in 1964 met de single 'I Had a Talk with My Man'. Ze is onder de indruk van deze jonge muzikant en vraagt hem om te spelen in haar kerk, wat hij een tijd lang doet tot hij terugkeert naar Boston. Weer thuis werkt Reed aan zijn band The True Loves. In 2005 brengt hij een plaat uit in eigen beheer, Sings "Walkin' and Talkin' (For My Baby) and Other Smash Hits, een verzameling covers en originals.

Breaking Artist

Zo langzaamaan beginnen Reed en de band zich te vestigen. De opvolger Roll With You is uitgebracht door Boston's Q Division Records. Het tijdschrift de Rolling Stone bestempelt Reed als een "Breaking Artist," praising his "howling grooves and dirty down home R&B." In Engeland wordt Reed genomineerd tot Breakthrough Artist Of The Year in het 2009 MOJO Awards. In 2010 is zijn cd Come and Get It uitgekomen.