Artiest

Jurk!

  1. Artiestenchevron right
  2. Jurk!
Jurk! is een duoformatie bestaande uit Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, ook wel bekend van het tv-programma Draadstaal. De heren besluiten in 2009 zich meer op muziek toe te leggen en nemen het album Avondjurk op, dat begin 2010 uitkomt. De single Zou Zo Graag is datzelfde jaar een nummer 1-hit.

Biografie
De cabaretiers zijn aanvankelijk vooral bekend van de televisie. Dennis van de Ven is bijvoorbeeld te zien in 6Pack, Nieuw Dier en De Staat Van Verwarring. Jeroen van Koningsbrugge is zanger van de stonerrockband Zeus en is later te zien in Ik Hou Van Holland, De Lama's en Tussen De Oren. Samen maken ze het komische programma’s Draadstaal en Neon Letters.

Jurk!

In 2009 duikt het duo de studio in. De eerste single die ze uitbrengen is Zou Zo Graag, dat een regelrechte hit wordt. Dit mede door de enthousiaste promotie die Van Koningsbrugge doet via de Twitter. De single komt begin 2010 tegelijkertijd uit met het debuutalbum van het duo, getiteld Avondjurk. De plaat bereikt de eerste plek. Ondertussen touren ze met de gelijknamige theatershow door Nederland, waarbij de nummers worden afgewisseld met dialogen, sketches en poëzie. De opvolger Glitterjurk verschijnt in 2013 en komt tot de tweede plek in de albumlijst.