Artiest

Fred Wesley

  1. Artiestenchevron right
  2. Fred Wesley
'Mister Funkbone' is waarschijnlijk de meest invloedrijke trombonist op onze planeet. Hij speelde, arrangeerde en componeerde voor James Brown, George Clinton, Parliament-Funkadelic, De La Soul, Dee-Lite, Count Basie, Red Hot Chili Peppers en ontelbare anderen.

Invloedrijk

Fred Wesley is waarschijnlijk de meest invloedrijke trombonist op onze planeet. Hij speelde, arrangeerde en componeerde voor James Brown, George Clinton, Parliament-Funkadelic, De La Soul, Dee-Lite, Count Basie, Red Hot Chili Peppers en ontelbare anderen.

Ike & Tina Turner

Fred Wesley zag het daglicht in 1943. Zijn eerste muzikale liefde was de jazz en hij deed zijn eerste woelige live-ervaringen op toen hij in 1962 met Ike & Tina Turner toerde. Daarna volgden optredens met Hank Ballard and the Midnighters. In 1968 begon hij voor het eerst met James Brown te spelen. Na een kort oponthoud in Los Angeles (1971-75) keerde hij terug naar de 'Godfather of Soul' (met o.a. Maceo Parker) en speelde hij zowel bij George Clinton & Funkadelic als bij Count Basie. Zijn reputatie als 'funkiest (trom)bone on the planet' was geboren.

James Brown

'We speak of love and happiness: for me, happiness is Fred Wesley playing his horn' aldus James Brown en de man wist waarover hij het had want Fred arrangeerde veel nummers van hem en tourde zowat 20 jaar lang met hem.