Artiest

Bob Dorough

  1. Artiestenchevron right
  2. Bob Dorough
De uit Arkansas, Texas afkomstige Bob Dorough heeft een afwisselende carriere achter de rug. En die is nog steeds niet helemaal voorbij.

Opleiding

Bob maakte als tiener deel uit van de Plainview Texas High School Band. Hij ontdekte daar zijn enorme liefde voor muziek. Vervolgens speelde hij drie jaar in de Special Services Army Band Unit. Daar deed hij veel ervaring op als arrangeur, klarinettist, saxofonist, pianist en entertainer. Ervaring alleen was echter niet genoeg voor Bob. En dus haalde hij een Bachelor Music Degree en ging hij vervolgens naar New York, waar hij aan Colombia University colleges volgde in de jazz. In 1952 vond hij het mooi geweest met studeren en ging hij vooral veel optreden.

Tafels

Naast het spelen en optreden, besteedde hij jaren aan componeren en arrangeren van muziek. In 1956 maakte hij zijn eerste eigen opname: "Devil May Care", een nummer dat later nog instrumentaal werd uitgebracht door Miles Davis. Bob wordt ook de enige vocalist genoemd die ooit op twee nummers mee zong van Miles Davis. Dit is niet helemaal waar, maar ze werkten wel samen op "Nothing Like You" en "Blue Xmas". In 1971 kreeg Bob subsidie om de rekentafels op een speelse manier onder de aandacht van kinderen te brengen. Hij ontwikkelde een televisieshow die tussen 1973 en 1985 op de buis was en waar miljoenen kinderen naar keken.

Blue Note

In 1995 tekende Bob Dorough bij het bekende Blue Note Label. Hij bracht nog drie cd's uit: "Right On My Way Home", "Too Much Coffee Man" en "Who's On First". Hij treedt nog steeds op, de door hem ontwikkelde televisieshow voor kinderen wordt nog steeds herhaald en op dvd uitgebracht.