Artiest

Divinyls

  1. Artiestenchevron right
  2. Divinyls
Australisch pop/rock duo dat in haar thuisland veel succes behaald. In 1991 scoort Divinyls in de Verenigde Staten een hit met 'I Touch Myself'. In Nederland wordt het nummer wel op de radio gedraaid, maar kent verder geen groot succes.

De band Divinyls wordt in 1981 in de Australische stad Sydney opgericht door zangeres Christina Amphlett en gitarist Mark McEntee. Met de eerste single 'Boys In A Town' is het meteen raak. De muzikale bijdrage aan de film Monkey Grip haalt de Australische Top 10. Omdat de band nog geen contract heeft, maar wel een hit op zak, bieden platenmaatschappijen zich met bosjes tegelijk aan. Chrysler wint het gevecht en laat het duo zijn debuutalbum, Desperate (1993) in New York opnemen. What A Life! uit 1985 brengt een hoop frustraties met zich mee en aantal groepswisselingen. Er moeten maar liefst drie producers aan te pas komen, voor het uitkomt.

'I Touch Myself'

Na Temperamental (1988) verschijnt in 1991 een titelloos album. Divinyls is inmiddels een duo. De single 'I Touch Myself' zorgt voor een hoop commotie. In Australië haalt het beruchte nummer de eerste plaats in de hitlijsten, in de Verenigde Staten de Top 10. Na het verschijnen van Underworld in 1996, houdt Divinyls op te bestaan. Christina Amphlett stort zich op een acteercarrière en doet dat niet verkeerd. Zo is ze te zien in Blood Brothers en, als Judy Garland, in de musical The Boy From Oz.

Op 21 april 2013 overlijdt de zangeres op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker en MS. 

Nummers van Divinyls