Artiest

Djamel Laroussi

  1. Artiestenchevron right
  2. Djamel Laroussi
Ritmes uit alle delen van de wereld combineert Laroussi met een verbazingwekkende vanzelfsprekendheid: in zijn groovy cocktail klinkt niet alleen de Maghreb door, ook horen we latinelementen, West-Afrikaanse ballofonloopjes, djembéritmes, rock, reggae, melodieuze rap en jazz.
Algerije is het land van de raï: iedereen kent natuurlijk de helden Khaled en Mami. Maar dat Algerije nog meer moois te bieden heeft, bewijst Djamel Laroussi. Met zijn zeskoppige band maakt hij wereldmuziek zoals wereldmuziek is bedoeld. Ritmes uit alle delen van de wereld combineert Laroussi met een verbazingwekkende vanzelfsprekendheid: in zijn groovy cocktail klinkt niet alleen de Maghreb door, ook horen we latinelementen, West-Afrikaanse ballofonloopjes, djembéritmes, rock, reggae, melodieuze rap en jazz. En een enkele keer schalt zelfs een heuse alpenjodel door de lucht!De goedlachse, innemende Laroussi zingt, bespeelt allerlei percussie-instrumenten en is bovendien een eigenzinnig gitarist. Met speels gemak laat hij zijn solo's door de deinende ritmes heen glijden. Vanaf de eerste minuut word je op sleeptouw genomen door het aanstekelijk plezier van de band. Een pure traktatie: laat je verbazen en verrassen door de opwindende Berbersalsa van Djamel Laroussi! Tijdens de 21st Music Meeting op 3 juli 2005 trad Laroussi op in Nijmegen.

Bezetting:

Djamel Laroussi: leadvocals, guitars, goumbri, percussionSmail Benhouhou: keyboards, percussion, vocalsTarik Gasmi: bass, percussion, vocalsMomo Mazouni: saxophone, percussion, vocalsIsaakha Sow: percussion, vocalsOmar El Barkaoui: drumsTekst:  www.musicmeeting.nl