Artiest

Sherry Dyanne

  1. Artiestenchevron right
  2. Sherry Dyanne
Sherry Dyanne deed mee aan de voorronden van de Soundmixshow als Erykah Badu en wordt tot haar eigen verbazing in de finale tweede. Tegenwoordig vertolkt zij ingetogen, jazzy eigen werk en schittert ook in charmante, integere interpretaties van het Otis Redding-repertoire.

Caribische mix

In 1974 werd Sherry Dyanne in Amsterdam geboren met een mix van Caribisch, Surinaams en Dominicaans bloed. Sherry hield altijd al van zingen, maar had nooit verwacht dat haar stem zo zou aanspreken bij het grote publiek. Voor haar carrière als zangeres was Sherry Dyanne jarenlang wiskundelerares.

Soundmixshow

Dat een carrière als zangeres ook een optie bleek te zijn ontstond per toeval. De Soundmixshow met als host Henny Huisman kwam voor de voorrondes kandidaten tekort, en een vriend van Sherry Dyanne vroeg of ze ter opvulling ook mee wilde doen. En dat deed ze met een nummer van Erika Badu. Tot haar grote verbazing ging ze door, sterker nog, zij werd zelfs tweede in de finale.

Eigen stijl

Na de Soundmixshow is ze haar eigen stijl gaan vormgeven. Nu vertolkt zij ingetogen jazzy eigen werk en schittert ook in charmante integere interpretaties van het Otis Redding-repertoire. Sherry Dyanne deelde al het podium met o.a George Duke en Michael Franti. In Nederland stond ze onder meer op het podium samen met Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis.

Ontwikkeling

De tijd dat Sherry Dyanne rond tourde met de Amerikaanse componist, schrijver en muzikant Michael Franti was een heel belangrijke fase in haar leven. Hij heeft veel invloed op haar muziekstijl gehad en haar veel ervaring gegeven. Een tijd waarin ze intensief op zoek ging naar haar eigen sound en vooral haar eigen stem.