Artiest

Guano Apes

  1. Artiestenchevron right
  2. Guano Apes
Als er één band is die groot is gemaakt door 3FM (en Isabelle in het bijzonder), is het wel de Guano Apes. De oprichting van de band vindt in 1994 plaats, in het Duitse Goettingen. In 1999 draait 3FM de song 'Open Your Eyes' grijs. En met succes. Na thuisland Duitsland gaat ook Nederland voor de bijl.

Opvolgende singles na 'Open Your Eyes' ('Lords Of The Boards' en 'Rain') worden niet zulke grote hits. Het album Proud Like A God (1997)haalt al snel de gouden status. En de Guano Apes laten horen geen eendagsvlieg te zijn. In 2000 verschijnt Don´t Give Me Names. Dit tweede album ligt in het verlengde van Proud Like A God en bevat o.a. de Alphaville cover 'Big In Japan'.

In hetzelfde jaar spelen Sandra en haar mannen Lowlands plat. Aan het einde van het concert trappen ze de apparatuur volledig in elkaar. Achter de schermen blijkt dat niet alleen de apparatuur is beschadigd: de drummer wordt afgevoerd op een brancard. Tijdens het in elkaar schoppen van zijn drumstel heeft hij zijn enkel geblesseerd.