Artiest

Apollo Four Forty

  1. Artiestenchevron right
  2. Apollo Four Forty
De Britse band Apollo Four Forty (ook wel bekend als Apollo 440 A440 en @440) is in 1990 in Liverpool opgericht. Met hun combinatie van rock-, techno- en ambient muziek weten ze onmiddellijk de Britse hitlijsten te bereiken.

Apollo Four Forty (vernoemd naar de Griekse god Apollo) bestaat oorspronkelijk uit de broers Trevor en Howard Gray, Noko en James Gardner. De laatste verlaat de band echter al tijdens de opnamens van het eerste album. Het debuutalbum van de band Millennium Fever wordt uiteindelijk in 1995 uitgebracht op hun eigen label Stealth Sonic Recordings. 

Internationaal succes 

De band is aanvankelijk het meest bekend door hun remixes, totdat ze in 1994 de single 'Liquid Cool' uitbrengen in Groot-Brittannië. Pas met de single 'Ain't Talkin' Bout Duh' (1997) breekt de band ook internationaal door. In deze single maakt de band gebruik van een sample van een hit van Van Halen ('Ain't Talkin' Bout Love').

Commercieel  

Naast het feit dat de Apollo tracks inmiddels worden gebruikt in films, trailers, tv, games en reclames, heeft de band twee soundtracks geschreven voor Sony Playstation. 

Nummers van Apollo Four Forty