Artiest

Maaike Ouboter

  1. Artiestenchevron right
  2. Maaike Ouboter
Maaike Ouboter is een Nederlandse zangeres en liedjesschrijfster, die in 2013 doorbreekt tijdens haar deelname aan het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Haar liedje Dat Ik Je Mis is dat jaar een nummer 1-hit en wordt gezongen op de begrafenis van Prins Friso.

Biografie

Maaike Ouboter wordt op 12 januari 1992 geboren in Gouda. Als tiener verliest ze beide ouders. Na haar middelbareschooltijd studeert ze Cultuur en Media aan de Universiteit van Amsterdam en in 2012 vertrekt ze voor een half jaar naar Australië voor een studie. Het Nederlandse publiek maakt kennis met Ouboter wanneer ze meedoet aan het tweede seizoen van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Daar laat ze een diepe indruk achter met het beklemmende Dat Ik Je Mis, waarin ze het gemis van haar ouders bezingt. De juryleden pinken een traantje weg tijdens de uitvoering. Hoewel Dat Ik Je Mis in juni vier weken op nummer 1 staat en goed voor een platina plaat is, legt ze het in de finale af tegen Michael Prins.

Prins Friso

Wanneer Prins Friso in augustus 2013 overlijdt, wordt Maaike Ouboter gevraagd Dat Ik Je Mis te zingen op diens begrafenis. Platenmaatschappij Sony Music geeft haar een contract, waarna ze samen met Joost Zweegers (alias Novastar) aan haar debuutalbum werkt. En Hoe Het Ook Weer Dag Wordt verschijnt in juni 2015 en komt op nummer 1 binnen in de Album Top 100 en op nummer 5 in de Vlaamse albumlijst. Vervolgens onderneemt Ouboter een tournee door Nederland en België. In mei 2018 verschijnt haar tweede album Vanaf Nu Is Het Van Jou, dat goed is voor een vijfde plek in de verkooplijst.

Nummers van Maaike Ouboter