Artiest

Close Up

  1. Artiestenchevron right
  2. Close Up
Close Up is een indie-pop/rock band uit Utrecht. Verwacht pakkende melodieën en aanstekelijke nummers gemaakt door twee broers en twee buurjongens die elkaar leerden kennen op de basisschool en sindsdien samen muziek maken.

De band brengt in 2011 hun eerste EP uit, gevolgd door de eerste single ‘Summer Day’. Met deze single op zak wint Close Up vele nationale wedstrijden en doet de band ervaring op bij grote festivals en nationale radiozenders. Ook volgt er een kleine tour door Duitsland en Noorwegen.

Tweede EP

De tweede EP I am October komt uit in 2013. Daarmee presenteert de band een fris pop-geluid vol meezingbare riffs en refreinen. Het nieuwe geluid slaat aan en de videoclip van single ‘Cold War Affair’ wordt meer dan 15.000 keer bekeken en gepromoot op de website van Coldplay. Ook de andere nummers maken indruk, waardoor Close Up air-time krijgt op 3FM.

Single 'Vixen'

Medio februari 2015 komt de single en videoclip ‘Vixen’ uit. De single is een voorproefje van de derde EP van Close Up die in april van hetzelfde jaar uitkomt. De opnames – gerealiseerd door een succesvolle crowdfundingscampagne – geven de band een meer gelaagd en herkenbaar geluid.

Nummers van Close Up