Artiest

Freddie Cannon

  1. Artiestenchevron right
  2. Freddie Cannon
Amerikaanse rock’n’roll-zanger die in de Verenigde Staten doorbreekt dankzij legendarische presentator Dick Clark’s tv-programma American Bandstand waar hij maar liefst 110 keer optreedt. Alhoewel Cannon’s dagen als hitmachine al decennia geteld zijn - zijn laatste hitje scoort hij in 1981 in Amerika met de groep The Belmonts -, treedt de zanger nog steeds op.

The Hurricanes

Freddy Cannon is al vroeg bezig met muziek. Hij leert zichzelf gitaar spelen en formeert op school zijn eerste bandje The Hurricanes. Hij krijgt al snel de bijnaam 'Boom Boom' vanwege zijn explosieve performance, die geïnspireerd is door Little Richard. Eind jaren ’50 wordt hij in de Verenigde Staten voor het eerst opgemerkt vanwege zijn nummer ‘Tallahassee Lassie’. Het is uiteindelijk tv-presentator Dick Clark die Cannon in zijn populaire show American Bandstand een boost geeft. Het nummer wordt de eerste top 10-hit van de dan 18-jarige zanger.

The Belmonts

Gedurende de jaren ’60 scoort Cannon de nodige hits, maar het succes neemt af en de zanger komt pas in 1981 weer in de hitlijsten terecht als hij met de groep The Belmonts een - Amerikaanse - hit scoort in de vorm van single ‘Let’s Put The Fun Back In Rock’n’Roll’. Daarna is het uit met de hits, maar Cannon treedt heden ten dage nog steeds op.

Nummers van Freddie Cannon